Για την πλοήγηση


Κάρβουνα Agrowood

Τα Κάρβουνα Agrowood εξασφαλίζουν άριστη σχέση ποιότητας τιμής. Διανέμουμε σε όλη την Αττική ξυλοκάρβουνα από Νιγηρία, Μαλαισία, Ινδονησία, Κούβα, εγχώρια αλλά και καρβουνομπρικέτες, σε ψησταριές, εστιατόρια, ταβέρνες, κρεοπωλεία και φρουταγορές -κυρίως για επαγγελματίες, αλλά και για ιδιώτες σε τσουβάλια των 5 , 10, 15 και 20 κιλών.

Σε ποιόν Έλληνα δεν αρέσει το ψήσιμο στα κάρβουνα; Αγαπημένοι μεζέδες όλων μας είναι ψάρια ή κρεατικά, καλοψημένα, σε φωτιά από εξαιρετικής ποιότητας κάρβουνα.

Για να φτιαχτούν τα κάρβουνα χρειάζεται πολυήμερη διαδικασία. Τα καυσόξυλα από σκληρά δέντρα όπως είναι ο κέδρος, δρυς, το πουρνάρι κ.λπ. στοιβάζονται με μεγάλη προσοχή για να μην υπάρχουν κενά, σε πολλά στρώματα, δημιουργώντας ένα ημισφαιρικό σχήμα. Στη συνέχεια καλύπτονται από ξερούς θάμνους, από πάνω με χλωρά κλαδιά και φύλλα και τέλος με χώμα που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για καμίνι και περιέχει καρβουνόσκονη.

Από μία τρύπα στην κορυφή του καμινιού ανάβει φωτιά στο κέντρο του. Η τρύπα σκεπάζεται με μία λαμαρίνα που την ανοίγουν κατά διαστήματα για να τροφοδοτηθεί η φωτιά. Ο αέρας που μπαίνει πρέπει να είναι ελάχιστος, ώστε η καύση να γίνεται πολύ αργά και να μετατραπούν τα καυσόξυλα σε ξυλοκάρβουνο.

Η διαδικασία μετατροπής των καυσόξυλων σε κάρβουνο κρατάει γύρω στις 20 μέρες. Το καμίνι πρέπει να παρακολουθείται διαρκώς, ημέρα και νύχτα, για να μην πάρει πολύ αέρα και για να μην ανοίξει η τρύπα και βγει  η φωτιά.


Χαρακτηριστικά κάρβουνων Κούβας


karvouna Agrowood
Κάρβουνο Κούβας


Χαρακτηριστικά κάρβουνων Νιγηρίας


karvouna Agrowood
Κάρβουνο Νιγηρίας

Χαρακτηριστικά κάρβουνων Ινδονησίας


karvouna Agrowood
Κάρβουνο  Ινδονησίας

Χαρακτηριστικά Κάρβουνομπρικέτας


Follow us

Με αυτό το σύνδεσμο φεύγετε από την τρέχουσα σελίδα. Στόχος : Twitter Με αυτό το σύνδεσμο φεύγετε από την τρέχουσα σελίδα. Στόχος : Facebook